Jeremina werkt met Thema's als de seizoenen

Binnen kinderopvang Jeremina werken we met thema’s. Thema’s zoals de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter, maar ook de vaste feesten zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst.

Elk thema sluiten we af met een klein feestje. Hierdoor zit er een opbouw in een thema, het begin, midden en een eind,dat is het feestje, daarna is er weer ruimte voor afbouw en zo komen we weer aan het begin van een nieuw thema. Kinderen weten waar ze aan toe zijn, ze weten wat er gaat komen.

Na de lente komt de zomer

Het werken in thema’s is een grote ondersteuning in het leervermogen/taalontwikkeling van het kind. Het thema leert de kinderen waar we zijn, wat er komen gaat, Door regelmatig te herhalen weten ze bijvoorbeeld dat na de lente de zomer komt, wat de lente ons brengt en wat de zomer en zo verder. Bij elk nieuw thema komen er nieuwe woorden aan bod en dit vergroot de woordenschat van het kind. En alles wordt ondersteund met boekjes, knutsels, liedjes en ten slotte een feestje.

Een feestje bestaat uit allerlei activiteiten, wat lekkers, liedjes zingen met de muziekinstrumenten erbij en een lekkere lunch, bijvoorbeeld pannenkoeken bij het herfstfeest, broodjes warme worst en zelfgemaakte erwtensoep bij het winterfeest. Het is heel leuk om op deze manier de kinderen te laten ‘leren’ en op deze manier te werken.