Stage lopen bij Jeremina
Een leerzame ervaring voor het leven

Kinderopvang Jeremina is gecertificeerd tot SSB erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat Jeremina openstaat om leerlingen op te leiden.

Deze leerlingen doen de opleiding Helpende Welzijn niveau 2 of zij doen de opleiding Sociaal Pedagogisch medewerker niveau 3. Een enkele keer hebben we een leerling van het voortgezet onderwijs, dit is dan een oriënterende stage (2 weken)of een maatschappelijke stage (+/- 4 maanden.)

Vanuit SSB is gesteld dat minimaal 1 medewerker binnen de instelling een certificaat behaalt om leerlingen te mogen begeleiden.

Enthousiasme en kwaliteit
Jeremina wil graag leerlingen enthousiast maken voor het vak. Naast enthousiasme wil Jeremina ook leerlingen laten zien wat belangrijk is om een goede pedagogisch medewerker te worden.

Door leerlingen te begeleiden blijf je ook nadenken waarom de dingen zijn zoals ze zijn en waarom je op een bepaalde manier handelt, een continuïteit van reflecteren. Het is belangrijk voor een organisatie om regelmatig na te blijven denken over de wijze van werken. Daarmee blijf je kwaliteit leveren die leerlingen ook mogen verwachten in hun begeleiding.

We verwachten ook het één en ander van de leerling. Zo staat een positieve, open, verzorgde uitstraling voorop. En natuurlijk moeten zij bereid zijn het vak te willen leren.
In de ‘huisregels stagiaires’ staat wat wij verwachten.